Dorianova kliatba

03.03.2018 18:56

Krehký príbeh lásky, ktorý môže rozbiť odhalená pravda. 
Dorian Wayne je mladý muž, ktorý sa rád obklopuje umelcami a plnými dúškami si vychutnáva všetko, čo mu život v Londýne na konci 19. storočia ponúka. Do jeho života však vstúpi mladá nádejná maliarka Violette Reynardová. Ich vzájomné city prehĺbi obraz, ktorý namaľuje. Ani jeden z nich však ešte netuší, ako veľmi ovplyvní táto osudná maľba ich životy a že v Dorianovom vnútri prebudí netvora, ktorý nepozná hranice... 

O mnoho desaťročí neskôr žije v Londýne Annabelle Evansová – žena poznačená tragédiou, ktorú však životné okolnosti nedokázali zlomiť. Pracovný telefonát od známeho muža rozhodí jej pokojný svet a dá mu smer, ktorý by ani vo sne nečakala. 

Čo spája Annabelle s umelkyňou z minulosti? A môže pomsta zahojiť staré rany, alebo spôsobí, že pre ňu príde ešte o viac, ako mohla získať?

recenzia: 

Široký záber, ktorý autorka vo svojich knihách má, je obdivuhodný. Romantické príbehy inšpirované históriou, nevšedný pohľad na historické osobnosti, klasické romány a príbehy, no rovnako tak veľmi emotívne výpovede z II. Svetovej vojny a pohľad z viacerých strán, ktoré sa dnes len málokto odváži otvoriť.

Jedno však všetky autorkine knihy majú spoločné – prepletanie vecí medzi nebom a zemou, návraty z minulosti, spomienky, ktoré dotvárajú neuveriteľnú atmosféru jej kníh.

Rovnako to je aj v jej poslednej knihe Dorianova kliatba, inšpirovanej klasikou, čo v príbehu značne cítiť, ale musím podotknúť, že si zvolila svoju vlastnú cestu. Rozhodne to nie je iba prepis Oskara Wilda a jeho Doriana Graya.  

Dorian Wayne, muž uväznený v obraze, poznačený tragédiou minulosti, nenaplnenou láskou a krvou, ktorú očistí len čas a oheň... a žena, Annabella, ktorá si prešla krutým osudom a v ktorej duši sa ukrýva desivé tajomstvo minulosti.

Michaela Hajduková je autorkou, ktorá si vybrala svoju vlastnú, originálnu cestu a píše knihy, na ktoré len tak nezabudnete. Tí, ktorí radi siahnete po neokukaných príbehoch, si prídete na svoje, rovnako tak tí, ktorí v knihách radi zablúdite do klasiky, histórie, aj romantiky. Autorka vám v tejto knihe ponúkne všetko.

Odporúčam.